Izrazi se – Kako ti stvaraš i oblikuješ?

Izrazi se – Kako ti stvaraš i oblikuješ?

Šest influencera iz pokreta Authentic Beauty Movement pričaju nam o tome kako njihove umjetničke i stvaralačke ideje postaju stvarnost

Priče
Igor Josifovic stvara i oblikuje dizajne interijera s pomoću biljaka
Igore Josifovicu, kako ti stvaraš i oblikuješ?
 

Za nekoga tko je koautor knjige, vodi vlastiti uspješan blog te radi kao voditelj društvenih mreža za uređenje interijera, Igor Josifovic mnogo nadahnuća ulaže kako stvara i oblikuje.

 1. Unutarnja kreativnost: „Želim nadahnuti ljude ne samo da traže kreativnost koju im ja pokažem, već da se samostalno otisnu na put prema pronalasku vlastite kreativne autentičnosti u sebi.”
 2. Kreativno nadahnuće: „Kreativnost pronalazim u sebi, ali i u vanjskim izvorima nadahnuća, primjerice čitanjem, prakticiranjem joge ili čak i samo šetnjom prirodom.”
 3. Slutnja: „Smatram da svi mogu biti kreativni na vrlo autentičan način ako pogled okrenu prema unutra i slušaju svoje osjećaje.” 

Saznajte više o dizajnima interijerima Igora Josifovica nadahnutima biljkama. 

Jessica Skye stvara i oblikuje iskustva joge i glazbe
Jessica Skye, kako ti stvaraš i oblikuješ?
 

Jessica Skye vrlo je poduzetna žena. Kao DJ, sjajna učiteljica joge i vlasnica studija Fat Buddha Yoga, ona ima vrlo organski pristup stvaranju i oblikovanju u svojem izvanrednom radu.

 1. Umjetnost i umijeće: „Moj je posao i umjetnost i umijeće. Glazba je umjetnost. Produkcija je umijeće. Stvaranje prostora za jogu je umjetnost. Podučavanje joge je umijeće.”
 2. Emocionalno nadahnuće: „Sve mi se vrti oko emocija. Nadahnuće pronalazim u bilo čemu što izaziva osjećaje u meni.”
 3. Čisto i iskreno: „Joga je najčišća vrsta aktivnosti i najautentičniji biznis koji možete zamisliti. Moj pristup radu s glazbom i jogom nema filtera. Što vidiš, to i dobiješ. Svjesna sam sebe, drugih, kao i onoga što želim dobiti od života. Svime upravljam kako bih se pobrinula da sam vjerna sebi i da svoj posao radim na način koji je za mene autentičan.”

Doznajte kako Jessica Skye pronalazi nadahnuće u jogi, glazbi i putovanjima. 

Yanina Trapachka preispituje tradicionalno shvaćanje rukotvorenog
Yanina Trapachka, kako ti stvaraš i oblikuješ? 
 

Yanina Trapachka modna je urednica i vlasnica agencije iz Poljske koja se odupire načinu na koji tradicionalno razmišljamo o shvaćanju rukotvorenog. Pročitajte o njezinom nadahnuću koje joj pomaže da stvara i oblikuje.

 1. Ljubav i strast: „Najbolja stvar u mom poslu jest mogućnost da radim ono što volim, stvaram projekte iz snova i radim sve s istinskom strasti. Volim kada imam slobodu činiti stvari po svome, kada drugi vjeruju mojoj viziji i vjeruju u moj stvaralački proces.”
 2. Ljudski faktor: „Najveće su mi nadahnuće ljudi koje susrećem, projekti na kojima radim i mjesta na koja putujem.”
 3. Umjetnost društvenih mreža: „Stvaranje kreativnog sadržaja na društvenim mrežama postalo je nalik umjetnosti. Kada vidim kakav učinak ima fotografija ili videozapis stvoren i objavljen na Instagramu, često mi se doima kao malo umjetničko djelo.”

Doznajte više o kreativnom životu Yanine Trapachke u Varšavi. 

Umjetničke i stvaralačke ideje Astrid Eudeline često su usredotočene na papir
Astrid Eudeline, kako ti stvaraš i oblikuješ? 

 

Astrid Eudeline je izvanredna „uradi-sam” blogerica, modna stilistica, stop-animatorica, umjetnica u mediju papira i autorica. Francuska se umjetnica koristi i tradicionalnim i kreativnim metodama prilikom stvaranja i oblikovanja.

1. Osnove: „Kada želim započeti novi projekt uradi-sam, moj proces može biti vrlo različit ovisno o tome stvaram li nešto samo za sebe ili radim u suradnji s nekim drugim. Na primjer, kada sam započela raditi na svom umjetničkom projektu od papira za brend Authentic Beauty Concept, znala sam da ću raditi s papirom čistih pastelnih boja tako da bi rezultati trebali biti minimalistički i jedinstveni.”

2. Pronalazak nadahnuća: „Započinjem zapisivanjem svojih ideja i crtanjem nekih zamisli. Zatim idem online kako bih pronašla nadahnuće koje se poklapa s mojim zamislima. Dosta se koristim Pinterestom i volim stvarati moodboardove da bih vidjela kako ću pomiješati različite boje ili materijale.” 

3. Stvaranje i oblikovanje: „Na samom kraju svoju zamisao crtam na papir ili skiciram na računalu, kupim što trebam za to, a čim imam sve materijale i alate koji mi trebaju, započinjem stvarati.”

Pročitajte više o umjetnosti od papira Astrid Eudeline

Christine Friberg donosi nešto posve novo svojim shvaćanjem rukotvorenog
Christine Friberg, kako ti stvaraš i oblikuješ?

 

Christine Friberg također preispituje tradicionalno shvaćanje rukotvorenog. Modna stilistica, kreativna savjetnica, klupska promotorica i DJ-ica iz Švedske ima vrlo moderan pristup stvaranju i oblikovanju svog rada.

 1. Vodstvo: „Uvijek sam bila vrlo željna preuzimanja vodstva i provedbe promjena u koje vjerujem, kao i da budem promjena koju želim vidjeti oko sebe.”
 2. Biti nadahnuće drugima: „Za mene moć proizlazi iz želje da budeš nadahnuće i snaga koja ljudima pomaže da pronađu vlastitu snagu i moć da urade promjene nabolje.”
 3. Biti uzor svojim kćerima: „Veliku ulogu tu igra što sam majka dviju kćeri. Želim da moje kćeri znaju da mogu biti i raditi što god žele, ali i dalje biti dobar primjer drugima. Najljepše od svega mi je što su one ponosne na mene zato što sam išla svojim putem i ja bih voljela vidjeti njih kako čine isto.”
Ina Lekiewicz isprobava esenciju ključnog sastojka jedne od formula brenda Authentic Beauty Concept
Ina Lekiewicz, kako ti stvaraš i oblikuješ?
 

Ina Lekiewicz modna je fotografkinja s londonskom adresom i kreatorica vlastitog časopisa, Unpolished. Kao što ime sugerira, Inin je časopis iskaz autentične ljepote u modnoj fotografiji koju želi češće viđati. Pročitajte kako ona stvara i oblikuje svoje fotografije:

 1. Analogna fotografija: „Daje mi mnogo slobode i ima više duše od digitalne i pretjerano obrađene fotografije.”
 2. Minimalno retuširano: „Pokušavam što manje retuširati i pronaći ljepotu u prirodnim, filmskim situacijama.”
 3. Minimalno retuširano: „Pokušavam što manje retuširati i pronaći ljepotu u prirodnim, filmskim situacijama.”

Kako ti stvaraš i oblikuješ? Pitali smo šest članova pokreta #authenticbeautymovement o njihovim pogledima na kreativnu autentičnost

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF