Razgovor sa stručnjakinjom:

Razgovor sa stručnjakinjom:

stilistica za kosu Linda Shalabi

Community

Linda Shalabi i sama je korisnik usluga koje pruža. Ta je švedska stilistica za kosu vodeća stručnjakinja njujorške modne scene kada je u pitanju prirodna i ležerna kosa zbog koje modeli i influenceri izgledaju kao utjelovljenje popularne oznake #wokeuplikethis – ali još i bolje. Njezina duga smeđa kosa naglašava njezin moto za ležerno stiliziranje kose: zdravo, prirodno i lagano. Zahvaljujući svojoj stručnosti, osobnom stilu i pozitivnom stavu, Linda je predvodnica pokreta Authentic Beauty Movement koja sve ohrabruje da prihvate svoju unutarnju ljepotu. To je načelo primijenila kada je stilizirala kosu Chloe Nguyen i Erike Palkovicove  za snimanje koncepta Authentic Beauty Concept i poboljšala teksturu i prirodnu ljepotu kose oba modela. Njezin je rad u modnim editorijalima za časopise Harper’s Bazaar, L’Officiel, Vogue Taiwan i W Magazine također nadahnut željom da istakne ono najbolje u svakoj pojedinoj osobi čiju kosu stilizira.

Popričali smo s Lindom da bismo otkrili najbolje prirodne tajne kose i otkrili kako postiže taj autentični izgled kod svojih klijenata i sebe.

Authentic Beauty Concept: što autentičnost znači za tebe?

Linda Shalabi: Za mene to znači biti originalan, pratiti svoj put i svoju istinu... a to se razlikuje od osobe do osobe. Samo vjerujte svojoj intuiciji. Na primjer, uvijek sam znala da se želim baviti stiliziranjem kose i modom, pa sam taj put i slijedila. To za mene znači ostati dosljedan sebi.

Kako izražavaš kreativnu autentičnost u svojem poslu?

Moglo bi se reći da je moj posao prilično prirodan i jednostavan većinu vremena. Često kada model dođe u studio mislim da izgleda lijepo bez šminke i frizure. Ponekad se samo trebate zaustaviti i shvatiti da toj curi nije potrebno puno i trebate imati hrabrost suzdržati se. Samo je pustite. 
Mislim da je danas moda naklonjenija prirodnom i ogoljelom stvarnom izgledu. To znači da se trebamo usredotočiti na individualnost i prirodnu ljepotu te isticati ono što imaju, umjesto da izmišljamo nešto novo. 

Linda Shalabi Styling

Je li tvoj stil uvijek bio ovako prirodan?

Znate, sviđa mi se prirodna kosa, ali mislim da svi imaju svoj stil i ne vole svi prirodan izgled, pa zašto ne isprobati nešto drugačije? Kada sam bila mlađa eksperimentirala sam s neobičnim bojama za kosu, otkačenim stilovima frizura i nosila sam mnogo šminke, ali sada kad sam starija počela sam prihvaćati svoju prirodnu ljepotu. Ne radim ništa pretjerano na kosi i sviđa mi se takav stil. 


U kakvom je odnosu prirodna ljepota s autentičnom ljepotom?

Autentična ljepota za mene je samopouzdanje. Bilo da to znači izgled s mnogo šminke ili bez šminke, nije bitno dok god to vama odgovara. To je za mene autentično. Ne osuđujem one koji nose mnogo šminke. Ako se vi osjećate ugodno i lijepo, zašto ne?

Linda Shalabi Interview

Što ograničeni luksuz znači za tebe?

Pretpostavljam da se radi o tome da ste usredotočeni na ono što je bitno u životu. Živimo u vremenu kada postoji mnogo društvenih mreža i materijalizma, ali ništa od toga nije bitno ako se ne osjećate dobro iznutra. Ljepota po meni dolazi iznutra. Morate se osjećati spokojno i biti ljubazni prema ljudima oko sebe.

Obožavam proizvode za njegu, upotrebljavam dodatke za kosu, prirodne maske za kosu i činim ono zbog čega se osjećam dobro. Meditiram i bavim se jogom te mislim da ta vrsta ljepote dolazi iznutra. Kada se osjećate dobro i brinete se o sebi, vaš izgled ne zahtijeva mnogo truda.

Kako stvaraš modernu teksturu kose?

Stvaram laganu teksturu tako da nanosim odgovarajuću količinu pažljivo odabranih proizvoda. Ako želim da kosa bude gipkija, možda dodam kovrče figarom, a zatim nešto za sjaj. Mislim da je najmodernije rješenje ono s kojim rabite ono što imate i ne komplicirate. 

Kako postižeš da osobnost zasja uz naglašenu frizuru?

Radim na teksturi kose modela. Neki stilovi ne odgovaraju svakoj curi. Morate se koristiti različitim tehnikama i proizvodima za svaku pojedinu curu jer je sve to individualno. 

Stručni savjeti i preporuke Linde Shalabi:

„Ako mislite da vam je kosa presuha i želite odvojiti pramenove, dodajte ulje.” 

Kovrčavu kosu operite proizvodom Hydrate Cleansing Conditioner. 

„Mislim da se ne morate koristiti velikom količinom šampona jer je kovrčava kosa prirodno suha. Prekomjerno pranje može biti veoma štetno, pa je umjesto toga perite regeneratorom za čišćenje jer hidratizira kosu i u isto je vrijeme čisti.”

Neka vaša kosa bude lagana uz proizvode za njegu kose koji ne sadržavaju silikone i parabene.

„Stalo mi je do sastojaka u proizvodima za njegu kose, ali još više pozornosti obraćam na sastojke koji nisu u njima sadržani.” Formule koje ne sadržavaju silikone i parabene čine kosu laganijom, ne otežavaju je i ne stvaraju sloj na kosi. 

Između pranja upotrebljavajte suhi šampon.

„Kosu perem možda dva ili tri puta tjedno, a između pranja koristim se suhim šamponom.”

Više informacija o Authentic Beauty pokretu

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF