Skip to Content

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT

– PROIZVODI S INTEGRITETOM

ZAJEDNICA

Obazrivi proizvodi za njegu kose kombinacija su najnovije znanosti, pažljivo odabranih sastojaka i konstantnog istraživanja. Saznajte kako su ti elementi postali dijelom izrazito djelotvornih formula koncepta Authentic Beauty Concept. 

Još od pamtivijeka, ljudi su težili zdravoj kosi. Kulture u cijelom svijetu dugo su upotrebljavale snagu biljaka za sjaj u kosi i rabili su sve od ulja oraha i sjemenki pa do voćne pulpe i mljevenih biljaka na svojoj kosi. S vremenom, kako je naše razumijevanje znanosti i tehnologije raslo, pronalazili smo sve sofisticiranije načine iskorištavanja te moći. Isto tako, sastojci su se razvili od osnovnih kombinacija do specijaliziranih formula. Proizvodi Authentic Beauty Concept formulirani su s pomoću posebne kombinacije pročišćenih prirodnih ekstrakata. Na primjer, asortiman proizvoda Hydrate za suhu kosu sadrži ekstrakt manga i ekstrakt lista bosiljka. Mango je poznat po izobilju antioksidanata, vitamina i minerala, a bosiljak po protuupalnim svojstvima. Nastavite čitati da biste saznali kako se ovi sastojci posebno vade, pročišćuju i čuvaju zahvaljujući naprednoj tehnologiji.

Prvo smo istraživali tradicionalnu upotrebu botaničkih sastojaka i prikupljali informacije o prirodnim proizvodima za ljepotu u cijelom svijetu, ustanovili učinkovitost i prikladnost svakog sastojka te imenovali idealne parove za posebne potrebe kose. Nakon što smo odabrali biljne sastojke za određeni asortiman, integrirali smo ih u učinkovite formule za proizvode Authentic Beauty Concept. Da bismo izvadili njihovu esenciju, okružili smo biljne sastojke u njihovom izvornom obliku ultrazvučnim valovima da bismo ih nježno utisnuli u koncentrate. Ovim se načinom učinkovito vade ekstrakti koji pritom zadržavaju svoja korisna svojstva. Koncentrati se zatim destiliraju na pari da bi se izvadila prava esencija sastojaka, baš kao i kod postupka nježnog izdvajanja esencije mirisa prilikom stvaranja parfema. Ovakav postupak eco-sound® ima nekoliko prednosti. Hladno, nježno izdvajanje ne iziskuje mnogo struje, nusproizvodi se mogu prenamijeniti, ali najvažnije od svega, čuvaju se molekule osjetljive na toplinu. 

Zamislite mango. Ne želite voćni šećer, vlaknaste dijelove voća ni višak vode u proizvodima za kosu. Aktivne sastojke možete izvući iz manga silom tako da zgnječite voće, ali time također gubite i potencijalno vrijedne molekule. Još je jedna mogućnost kuhanje pulpe dok se ne zgusne u pire, no time se uništavaju komponente osjetljive na toplinu. Što bi se dogodilo kad biste mogli tresti cijeli komad voća tako nježno da se sve membrane voća raspadnu i otpuste sav svoj sadržaj? Upravo to radi tehnologija eco-sound s ekstraktom manga i lista bosiljka koje također znate kao Mangifera Indica i Ocimum Basilicum, nazivi koje viđate na popisima sastojaka. Njih možete pronaći u asortimanu Hydrate proizvoda Authentic Beauty Concept koji hidratiziraju i njeguju normalnu i suhu kosu.

Proizvodi Authentic Beauty Concept upotrebljavaju pažljivo i posebno odabrane sastojke. Vjerujemo da je ono što izostavljamo u istoj mjeri važno kao i ono što uključujemo. Svjesno smo odlučili ne rabiti silikone, sulfate*, parabene, mineralno ulje i umjetna bojila. Uspjeli smo održati veganske standarde u 28 od 31 formule te i dalje radimo kako bi i posljednje tri formule također u potpunosti zadovoljile veganske standarde. Želimo proizvoditi proizvode s integritetom. Primjerice, od 2017. podržavamo Inicijativu za održivi guar – program koji poboljšava živote tisuće manjih farmera guara u Indiji s transparentnim lancem vrijednosti. U našim se proizvodima guar** upotrebljava kao proizvod za njegu koji poboljšava raščešljavanje i osjećaj kose. 

Saznajte više o drugim sastojcima koji svaki asortiman čine tako posebnim.

Svi tipovi kose

Drugi primjer naših pažljivo odabranih sastojaka nalazi se u šamponu Deep Cleansing Shampoo za sve tipove kose. Formula s ekstraktom ljubičaste riže proizvedene pravednom trgovinom iz etničkog uzgoja u Jugoistočnoj Aziji pomaže upiti masnoće i nečistoće iz kose i tjemena.

Hydrate

Dodatak manga i ekstrakta bosiljka njegujućoj formuli za suhu kosu vrijedio bi i samo zbog divnog mirisa. Činjenica da ti sastojci također sadrže vitamine i minerale, antioksidante te imaju protuupalna svojstva samo je ogroman bonus. 

Amplify

Postizanje efekta va-va-voom u kosi jednostavno je kao da spremate zdravi doručak. Formula sa zelenim čajem i malo intenzivne limete poboljšava volumen kose.

Replenish

Ljubitelji super namirnica znaju da javorov sirup i pekan orasi nisu samo ukusni već i pouzdani veganski izvori energije i snage. Ekstrakti javora i pekan oraha također su sastojci super namirnica u našoj formuli Replenish za jaku i sjajnu kosu. 

Glow

Datulja i cimet zvuče kao ukusna kombinacija, ali također su poznati po svojstvima toniranja, učvršćivanja, hidratizacije, umirivanja, pružanja energije i regeneracije. Ekstrakti iz tih veganskih zalogaja dio su naših sastojaka za formulu koja poboljšava obojenu kosu. 

Embrace

Izazovno je stvoriti visokoučinkoviti asortiman proizvoda za stiliziranje koji je prikladan za upotrebu s našim proizvodima za čistu njegu. Istaknuti su sastojci tog asortimana shea maslac, kokosovo ulje i kaolinska glina.

* sulfate surfactants
** Guar Hydrxypropyltrimonium Chloride

VIŠE INFORMACIJA O AUTHENTIC BEAUTY POKRETU

  • AUTENTIČNA PRETRAGA PROIZVODA

    Pronađite Authentic Beauty Concept proizvode za njegu kose i styling koji odgovaraju potrebama vaše kose.  

    PROIZVODI 

  • PRONAĐITE SALON

    Pronađite najbliži Authentic Beauty Concept Salon u vašoj blizini.  

    PRONAĐITE SALON 

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
O NAMA