Izjava o zaštiti podataka – Društvene mreže

 

 

1 Uvod

Drago nam je što ste zainteresirani za naše stranice na društvenim mrežama i za našu tvrtku. Zaštita vaših osobnih podataka za nas je od velikog značaja. Poštujemo zakonske odredbe o zaštiti podataka i sigurnosti podataka.Stoga se moramo pridržavati Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, kao i drugih primjenjivih propisa. Ispod ćete pronaći podatke koji se tiču osobnih podataka koje prikupljamo prilikom pružanja ove usluge i kako postupamo s tim podacima.

 

2 Odgovorna osoba / Kontakt podaci službenika za zaštitu podataka

Henkel Croatia d.o.o., Budmanijeva 1, 10000 Zagreb („mi“ ili „Henkel“) je odgovorna osoba za obradu podataka,  potrebnu za pružanje usluge, a kako je to opisano u ovoj izjavi o zaštiti podataka.

Molimo da imate  na umu da pristup našim stranicama na društvenim mrežama može dovesti do daljnje obrade vaših osobnih podataka od strane odgovarajućeg pružatelja usluge društvenih mreža, koja nije nužno ograničena na vašu interakciju s nama ili sa sadržajima koje činimo dostupnima putem  društvenih mreža. U onoj mjeri (posebno u pogledu tehničke mogućnosti korištenja naših stranica na društvenim mrežama) pozivamo se na izjavu o zaštiti podataka odgovarajućeg pružatelja usluge društvenih mreža pod: 

YouTube: https://policies.google.com/privacy?gl=DE&hl=en
Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388
Pinterest: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy
Twitter: https://twitter.com/en/privacy
vKontakte: https://vk.com/privacy
Odnoklassniki: https://ok.ru/res/privacypolicy.html

Ako su naši sadržaji koje objavljujemo na društvenim mrežama povezani s drugim web stranicama ili mrežnim sadržajima, primjenjuju se izjave o zaštiti podataka pružatelja tih usluga.Sa svim pitanjima vezanima uz zaštitu osobnih podataka, možete nas kontaktirati putem e-maila: henkel.croatia@henkel.com ili na adresu: Henkel Croatia d.o.o., Budmanijeva 1, 10 000 Zagreb, sa naznakom „Zaštita osobnih podataka“.Osim toga, Henkel briše ili anonimizira podatke o upotrebi, uključujući IP adrese, bez nepotrebnog odgađanja, čim više nisu potrebni za gore navedene svrhe.Obrada i uporaba podataka temelji se na zakonskim odredbama koje opravdavaju te radnje na temelju toga što je (1) obrada potrebna za pružanje sadržaja na društvenim mrežama (članak 6. stavak 1.b) GDPR); i / ili (2) Henkel ima legitimni interes za osiguravanjem i poboljšanjem funkcionalnosti i nesmetanog rada svojih sadržaja na društvenim mrežama i da je prilagođen potrebama korisnika (članak 6. stavak 1. f GDPR).Općenita obrada podataka

 

3. OPCENITO PROCESUIRANJE PODATAKA

3.1 Komunikacija s nama / Upravljanje zajednicom
Redovito primamo privatne poruke sa sadržajem kojim nam se izravno obraćate. Ako nas, na primjer, kontaktirate privatnom porukom da biste postavili pitanje o proizvodu koji smo predstavili putem naših stranica na društvenim mrežama, upotrijebit ćemo vaše ime, eventualno vaše korisničko ime i daljnje podatke koje ste pružili da bismo odgovorili na vaš upit.Obrada se temelji na zakonskim odredbama koje nam omogućuju obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj je to potrebno za odgovor na vaš upit (npr. Članak 6. stavak 1.b) GDPR) ili zbog našeg legitimnog interesa kako bismo vam pružili tražene informacije (članak 6. stavak 1. f) GDPR).

Nakon što odgovorimo na vaš upit, brišemo vaš upit i sve podatke u roku od jedne godine od kraja kalendarske godine u kojoj je na vaš upit odgovoreno.
Uz to, komentare i druge sadržaje koji su objavljeni na Henkelovim stranicama na društvenim mrežama i na drugim javnim prostorima platforme društvenih mreža, koji se izravno odnose na nas ili se odnose na nas na drugi način (npr. sadržajem u kojem se navodi  Henkelov proizvod), prikupljamo kako bismo mogli reagirati na predmetni  sadržaj. U skladu s tim možemo reagirati, ovisno o vrsti sadržaja. Na primjer, možemo obratiti se autoru kako bismo pomogli u korištenju naših proizvoda ili razmotrili povratne informacije i komentare pri poboljšanju naših proizvoda. Također, izrađujemo izvješća o učinku određenog sadržaja, uključujući njegove lajkove i radnje s njim, kako bismo stekli uvid i poboljšali naše odnose s javnošću.Obrada ovih podataka temelji se na zakonskim odredbama koje nam omogućuju obradu osobnih podataka jer predstavlja naš legitimni interes da pravilno reagiramo na javnu komunikaciju koja se odnosi na nas (članak 6. stavak 1. f (GDPR)).
Sadržaj koji ste objavili na našim stranicama na društvenim mrežama  ili na drugim javnim prostorima platforme društvenih mreža  možete izbrisati na isti način kao i bilo koji svoj doprinos na platformi. Također, zadržavamo pravo da s vremena na vrijeme  izbrišemo starije komentare na naše sadržaje na društvenim mrežama. Ako u bilo kojem trenutku želite izbrisati sadržaj kojeg ste objavili na našim društvenim mrežama, pošaljite nam e-mail na gore navedenu adresu. Zajednica-značajke

3.2. Funkcionalnosti na društvenim mrežama
Možete birati između različitih funkcionalnosti koje se nude na našim stranicama na društvenim mrežama kako biste komunicirali s drugim korisnicima, poput postavljanja komentara na zidu, ostavljanja komentara ili sviđanja ili dijeljenja posta.

Želimo napomenuti da je taj dio javni i zbog toga sve informacije koje objavite ili dostavite za registraciju potencijalno mogu vidjeti i drugi. Ne možemo kontrolirati kako drugi korisnici obrađuju te podatke. Posebno ne možemo spriječiti druge da vam šalju poruke.

Sve podatke koje dajete u navedenu svrhu obrađujemo kako bismo osigurali pravilan rad tih funkcionalnosti. Bez ovih podataka ne možemo vam ponuditi korištenje funkcionalnosti. Obrada ovih podataka temelji se na zakonskim odredbama koje nam omogućuju obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj je to potrebno za korištenje naših usluga ili izvršenje ugovora (npr. čl. 6. st. 1 b) GDPR) ili zato što predstavlja legitimni interes da se korištenje određenih funkcionalnosti  učinimo što je moguće  jednostavnijim i učinkovitijim (članak 6. stavak 1. f) GDPR).Promatranje sektora

3.3. Observacije sektora
Promatramo publikacije vezane za poslovne sektore u kojima smo aktivni (nazivom Beauty Care, Adhesive Technologies i Laundry and Home Care). Da bismo to učinili, prikupljamo sadržaj objavljen u javnim prostorima društvenih mreža vezanim uz ove poslovne sektore (npr. sadržaj u kojem se razgovara ili prikazuje kozmetički proizvod ili razgovor na temu pranja rublja).
Sadržaj u vezi s poslovnim sektorima bit će pohranjen i ocjenjivan kako bi se dobio uvid u javnu raspravu o tim poslovnim sektorima. Koristit ćemo stečene uvide kako bismo poboljšali vlastitu javnu komunikaciju i uskladili je s javnom raspravom. Obrada ovih podataka temelji se na zakonskim odredbama koje nam omogućuju obradu osobnih podataka jer predstavlja naš legitiman interes da poboljšamo naše javne komunikacije njihovim uskladjivanjem s javnom raspravom (članak 6. stavak 1. f) GDPR).
Sadržaj vezan uz spomenute poslovne sektore prikupljen u javnim prostorima na društvenim mrežama može se spremiti neograničeno vrijeme. Ako želite bilo kada izbrisati sadržaj, pošaljite nam e-mail na gore navedenu adresu. Natječaji i ostala natjecanja

3. 4. Nagradni natječaji i ostali natječaji
S vremena na vrijeme objavljujemo nagradne natječaje i druga natjecanja putem naše društvene mreže. Ako želite sudjelovati, tražit ćemo od vas da navedete identifikacijske i kontakt podatke (npr. ime, datum rođenja, adresu, e-mail adresu itd .; daljnje informacije mogu biti potrebne za natjecanje, poput odgovora na kviz , fotografije ili rezultat internetske igre). Te podatke koristimo za pravilnu provedbu nagradnog natječaja ili igre, a po potrebi i za pravnu obranu ili za otkrivanje zlouporabe.
Dodatne detalje pronaći ćete u uvjetima sudjelovanja za svaki nagradni natječaj / natjecanje. Ako ste nam dali svoj pristanak tijekom sudjelovanja u nagradnim natječajima / natjecanju, vaše podatke koristimo u svrhe navedene u izjavi o pristanku.Obrada podataka temelji se na zakonskim odredbama koje nam omogućuju obradu osobnih podataka ako je potrebno pravilno provesti nagradni natječaj / natjecanje (npr. Članak 6. stavak 1.b) GDPR) jer ste nam dali svoj pristanak (čl. 6. stavak 1. a) GDPR) ili radi našeg legitimnog interesa za sprječavanje prijevara ili zaštitu učinkovite pravne zaštite (članak 6. stavak 1. f) GDPR).Trajanje pohrane podataka bit će uključeno u odgovarajuću izjavu o zaštiti podataka za svaki pojedini nagradni natječaj / natjecanje.Poziv na događaje

3.5. Pozivnice za događanja
S vremena na vrijeme objavljujemo događaje na našim stranicama na društvenim mrežama, koji mogu zahtijevati registraciju. Ako se registrirate za neki od naših događaja, obrađujemo osobne podatke koje dostavili prilikom registracije, kao što su vaše ime, adresa, detalji kontakta i komunikacije (telefonski broj i e-mail adresa), kao i daljnje informacije potrebne za događaj (npr. kreiranje popisa gostiju, akreditacija, kontrola ulaza, planiranje i ugostiteljstvo) i / ili informacije koje su potrebne da bismo vam poslali pozivnicu i informacije za taj događaj. Nadalje, možemo upotrijebiti vaše podatke za otkrivanje zlouporabe i za našu pravnu obranu.Obrada podataka temelji se na zakonskim odredbama koje nam omogućuju obradu osobnih podataka ako je to potrebno za registraciju i sudjelovanje na događaju (članak 6. stavak 1.b) GDPR) ili zato što imamo legitiman interes da spriječimo prijevaru ili za osiguranje djelotvorne pravne obrane (članak 6. stavak 1. f) GDPR).

3.6. Chatbot
Možemo uključiti tzv. chatbot na našim stranicama na društvenim mrežama. Možete koristiti chatbot bez razmjene osobnih podataka. U slučaju da tijekom korištenja chatbota unesete osobne podatke u tekstni okvir, vaše podatke upotrijebit ćemo samo za odgovor na vaše pitanje. Ako vaše pitanje spremimo za interni postupak pregleda, prethodno ćemo izbrisati vaše osobne podatke.Obrada podataka temelji se na zakonskim odredbama koje opravdavaju obradu osobnih podataka koja je potrebna kako bi se odgovorilo na vaše pitanje (članak 6. stavak 1.b) GDPR) ili zato što imamo legitiman interes da spriječimo prijevaru ili zaštitimo učinkovitu pravnu obranu (članak 6. stavak 1. f GDPR).Ako niste pristali na dulje vrijeme pohrane, npr. unutar našeg upravljanja odnosima s kupcima, pohranjivat ćemo vaše podatke onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje gore spomenutih ciljeva ili onoliko dugo koliko je potrebno da bismo ispunili zakonsku obvezu čuvanja podataka.Testiranje proizvoda

3.7. Testiranje proizvoda
Možda ste naveli svoje kontakt podatke i svoju adresu tijekom sudjelovanja u testiranju proizvoda, koje smo proveli putem naše društvene mreže. Vaše podatke koristit ćemo za potrebe ispitivanja proizvoda.Nećemo prosljeđivati vaše podatke trećoj strani osim u svrhu provođenja ispitivanja proizvoda.Obrada i upotreba vaših podataka temelji se na zakonskim odredbama koje opravdavaju te operacije na osnovu toga što je obrada potrebna za provođenje ispitivanja proizvoda u kojem sudjelujete (članak 6. stavak 1.b) GDPR).Ako niste dali pristanak na dulje trajanje pohrane, npr. tijekom upravljanja odnosima s kupcima, pohranjivat ćemo podatke ne duže nego što je potrebno kako bismo ispunili gore navedenu svrhu ili onoliko dugo koliko je potrebno u slučaju da se primjenjuje bilo koja zakonska obveza zadržavanja.Ankete

3.8. Ankete
Možda ste dostavili svoje podatke za kontakt, npr. svoju adresu e-pošte, tijekom sudjelovanja u anketi. Vaše ćemo podatke koristiti u svrhu provođenja ankete.Vaše podatke nećemo proslijediti bilo kojoj trećoj strani osim u svrhu provođenja ankete.Obrada i upotreba vaših podataka temelji se na zakonskim odredbama koje opravdavaju te operacije na osnovu toga što imamo  legitimni interes korištenja vaših odgovora u anketi u kojoj ste sudjelovali (članak 6. stavak 1. f) GDPR).Ako niste dali pristanak na dulje trajanje pohrane, npr. tijekom upravljanja odnosima s kupcima, pohranjivat ćemo podatke ne duže nego što je potrebno kako bismo ispunili gore navedenu svrhu ili onoliko dugo koliko je potrebno u slučaju da se primjenjuje bilo koja zakonska obveza zadržavanja.

 

4. Prijenos osobnih podataka

Otkrivanje vaših osobnih podataka događa se u sljedećim slučajevima:

  • Osobni će se podaci objaviti tijelima za kazneno gonjenje i, ako je potrebno, oštećenim trećim stranama ako je to potrebno da se istraži nezakonito korištenje ili zloupotreba korištenja naših usluga. Međutim, to se događa samo ako postoje određene indikacije za nezakonitu upotrebu ili zlouporabu. Objavljivanje se također može dogoditi ako služi za provođenje uvjeta korištenja naših usluga ili drugih sporazuma ili, ako je potrebno, za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva. Naš legitimni interes za obradu je zaštita ispravnog funkcioniranja naše društvene medijske prisutnosti i postavljanje, izvršavanje ili obrana pravnih zahtjeva, ovisno o slučaju. Od nas se također traži da pružimo informacije određenim državnim tijelima. To su tijela za kazneno gonjenje, javna tijela koja procesuiraju prekršaje , porezna tijela i eventualna druga nadležna tijela. Naš legitimni interes za obradu je spriječiti zlouporabu, procesuirati kaznena djela i postaviti, izvršavati ili braniti pravne zahtjeve, ovisno o slučaju (npr. Članak 6. stavak 1. f) GDPR).
  • Za ispunjenje naših usluga moramo se osloniti na tvrtke trećih strana i vanjske davatelje usluga prema ugovornim odnosima („izvršitelj obrade“). Kategorije takvih izvršitelja obrade mogu biti agencije, pružatelji usluga isporuke i dostave, pružatelji IT usluga.U takvim se situacijama informacije objavljuju tim tvrtkama ili pojedinim osobama kako bi se omogućila daljnja obrada. Pažljivo biramo ove vanjske davatelje usluga i redovito ih ispitujemo kako bismo bili sigurni da je vaša privatnost zaštićena. Izvršiteljima obrade je dopušteno koristiti podatke samo u  svrhe koje mi odredimo. Oni su također obvezni, prema ugovorima koje su s nama sklopili,  postupati s vašim podacima isključivo u skladu s ovom izjavom o zaštiti podataka kao i europskim i hrvatskim zakonima o zaštiti podataka.U okviru prethodno opisanih potencijalnih prijenosa može se dogoditi da treća strana, prema uputama, obrađuje podatke u državama izvan EU-a („treće zemlje“).
  • Svako otkrivanje podataka stranci izvan EU-a vrši se u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. U mjeri u kojoj EU-komisija nije proglasila da treća zemlja osigurava odgovarajuću razinu zaštite podataka, pružit ćemo dovoljna jamstva za uspostavu odgovarajuće zaštite vaših podataka. U tu svrhu se može zaključiti ugovor s obrađivačem koji sadrži standardne EU ugovorne klauzule (http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/index_en.htm).
  • Tijekom daljnjeg razvoja našeg poslovanja, moguće je da će se struktura Henkela  promijeniti, primjerice promjenom pravnog oblika, osnivanjem, kupnjom ili prodajom podružnica, podjelom društva ili dijelova društva. U slučaju takvih transakcija, informacije o klijentima prenose se zajedno s dijelom posla koji se prenosi. Do te mjere osiguravamo da se svako otkrivanje osobnih podataka trećim osobama vrši u skladu s ovom izjavom o zaštiti podataka i važećim zakonima o zaštiti podataka. Takav prijenos osobnih podataka može biti opravdan legitimnim interesom za prilagodbu strukture naše tvrtke gospodarskim i pravnim okolnostima ako je to potrebno (članak 6. stavak 1. f) GDPR).

 

5. Vaša prava kao ispitanika

Kao ispitanik imate pravo u bilo kojem trenutku dobiti informacije o osobnim podacima pohranjenim o vama. Nadalje, imate pravo na ispravak,, pravo na brisanje, pravo na ograničavanje obrade kao i potencijalno pravo na prenosivost podataka. Uz to, imate pravo podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

PORED TOGA, MOŽETE PRIJAVITI OBRADU PODATAKA IZ RAZLOGA KOJI DOLAZE IZ VAŠE SPECIFIČNE SITUACIJE; AKO OBRADA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA TEMELJI NA ČL. 6 ST. 1 TOČ. E ILI TOČ. F GDPR.

Ako ste dali svoj pristanak na obradu vaših osobnih podataka, možete ih povući u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost.U opisanim slučajevima ili ako imate bilo kakvih pitanja ili želja u vezi s vašim osobnim podacima, pošaljite e-mail na: henkel.croatia@henkel.com ili pismo na adresu: Henkel Croatia d.o.o., Budmanijeva 1, 10 000 Zagreb, sa naznakom „Zaštita osobnih podataka“

 

6. Promjena ove izjave o zaštiti podataka

Verzija ove izjave o zaštiti podataka je iz srpnja 2020. godine.

Razvoj naše prisutnosti na društvenim mrežama može imati utjecaja na način na koji obrađujemo osobne podatke. Zadržavamo pravo prilagodbe ove izjave o zaštiti podataka u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka. Zbog toga preporučujemo da povremeno posjetite naše stranice na društvenim mrežama  kako biste ostali informirani o mogućim ažuriranjima naše izjave o zaštiti podataka.

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF