professional glossary

Ojačajte svoje vještine i kompetencije za Authentic Beauty Concpetom našim tehničkim priručnikom! Uživajte u prednostima ovog sveobuhvatnog paketa informacija o Authentic Beauty Conceptu, posebno stvorenim za poboljšanje stručnosti u području sastojaka, tehničkih podataka i prednostima koje pruža. 

Alkane

C9-12 Alkane; C15-23 Alkane
Emollient

100% biljni sastojci. Za razliku od svih uobičajenih izvora, naš materijal nije iz mineralnog ulja.

Silikonska alternativa, podržava intenzivne njegujuće performanse.

Behenoyl PG-Trimonium Chloride

Behenoyl PG-Trimonium Chloride
Njegujući agens

Kvartarni amonijev spoj. Ovo sredstvo za njegu podupire antistatički i njegujući učinak.

Olakšava raščešljavanje, naglašava mekoći i sjaj. Podržava antistatički učinak.

Benzophenone-4

Benzophenone-4
Fotostabilizator i agens za zaštitu od sunca

Koristi se zbog svoje sposobnosti apsorbiranja UV zraka.Pomaže u zaštiti integriteta drugih kozmetički sastojci od propadanja zbog izlaganja UV svjetlu. Obuhvaća UVB ikratke zrake UVA (UVA-2) raspona.

Pomaže u zaštite od UV zraka.

Bisabolol

Bisabolol
Agens za njegu kose

Komponenta eteričnog ulja kamilice. Zbog visoke koncentracije pantenola može učinkovito stimulirati i poticati proces ozdravljenja kože te potaknuti zdrav rast kose.

Olakšava češljanje kose.

Celuloza bambusa

Celuloza
Agens za teksturiranje

Bambus je najbrže rastuća drvenasta biljka na svijetu. Bambusova vlakna naširoko se koriste u prehrambenoj industriji i cijenjena su kao sastojak zbog teksturnih svojstava

Pomaže u stvaranju ekstra suhog teksturnog efekta.

Carnauba vosak

Carnauba (Copernicia Cerifera (Carnauba) vosak, Cire de Carnauba)
Agens za podršku u stiliziranju

Biljni vosak dobiven iz lišća brazilske palme (Copernica cerifera) poznatog kao "Drvo života". Vosak Carnauba najtvrđije prirodni. vosak dostupan. Široko se koristi u kozmetičkoj industriji, njezi tijela, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.Izuzetno je izdržljiv i suši se do kreiranja sjajnog završetka. Izvrsna je alternativa pčelinjem vosku i ključni je sastojak uveganskoj kozmetičkoj industriji.

Kreira učvršćivanje i teksturu.

Ceteareth-25

Ceteareth-25
Emulzifikativni agens

Neionski polioksietilen eter s više zasićenih masnih alkohola.

Pruža srednje čvrsto učvršćenje i teksturu koja se može oblikovati.

Cimet ekstrakt

Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract
Ekstrakt bilja

Prirodni sastojak. Cimet je poznat po učvršćujućim prednostima i po antioksidacijskim svojstvima u kontekstukose.

Pruža ugodan miris. Pomaže u njezi kose.

Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl Betaine
Agens za čišćenje i pjenjenje

Djelomično biljni sastojak; površinski aktivno sredstvo za čišćenje bez sulfata, umjesto tradicionalnih sulfata poputnatrijevog laureth sulfata.

Dobro čisti kosu. Uklanja nečistoće i masti te djeluje kao sredstvo za pjenjenje.

Crambe Abyssinica Seed Oil

Crambe Abyssinica Seed Oil
Prirodno ulje

Biljno, bistro, svijetlo ulje iz Afrike.

Poznat kao sastojak za njegu, poboljšava sjaj i ugodan osjećaj kose.

Datulja ekstrakt

Phoenix Dactylifera (Date) Fruit Sinensis Leaf Extract
Ekstrakt bilja

Sastojak na biljnoj bazi. Datulja je poznata po nnjegujućim i antioksidativnim svojistvima za kosu.

Pruža ugodan miris. Pomaže u njezi kose.

Dicaprylyl Carbonate

Dicaprylyl Carbonate
Emolient

Djelomično sastojak biljnog porijekla.

Emolient koji se brzo širi. Poznat kao alternativa silikonu.

Dikaprilni eter

Dikaprilni eter
Emolient i otapalo

Eter kokosovog ulja (ili druge biljke) na bazi ulja) izvedena kaprilna kiselina. Ne ostavlja masne ostatke na koži i kosi ikorišten je kao alternativa silikonima

Povećava proširivost proizvoda.

Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate

Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate
Agens za njegu kose

Djelomično biljno sredstvo za kosu koji može neutralizirati naboje na površini koseinu i zagladiti je.

Poboljšava mekoću i sjaj. Podržava antistatički učinak.

Ekstrakt bosiljka

Ocimum Basilicum (Basil) Leaf Extract
Ekstrakt bilja

Biljni sastojak. Bosiljak je poznat po umirujućim i pročišćavajućim svojstvima.

Pruža ugodni miris. Pomaže u njezi kose.

Ethanol

Alcohol denat
Otapalo

Biorazgradiv, od alkohola dobiven različiti prirodni izvori (primjer: krumpir).

Štiti integritet i performanse formule i rastvara druge tvari. Nema isušivanja kose određeno upotrebom alkohola.

Ekstrakt limete

Citrus aurantifolia (Lime) Fruit Extract
Ekstrakt bilja

Sastojak na biljnoj bazi. Limeta je poznata po energizirajućim svojstvima.

Pruža ugodan miris. Pomaže u njezi kose.

Ekstrakt manga

Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract
Ekstrakt voća

Prirodni sastojak. Mango je također poznat po hranjivim i revitalizirajućim svojstvima.

Pruža ugodan miris. Pomaže u njezi kose.

Ekstrakt sal drva

Shorea Robusta Resin
Lipid

Sal je višenamjensko, zimzeleno drvo s visokim sadržajem smole. To povećava viskoznost i strukturu u emulzijama.

Podržava konzistenciju proizvoda.

Glicerin

Glicerin
Emolient i agens za njegu kose

Dobiven od palme, kokosa, soje ili drugog izvora biljne masti. Ima sposobnost hidratizacije kože i kose.

Djeluje kao omekšivač za kosu.

Glyceryl Stearate

Glyceryl Stearate
Emulzifikacijski agens

Esterifikacijski produkt glicerina i stearinska kiselina.

Poboljšava stabilnost formule.

Green tea ekstrakt

Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Ekstrakt bilja

Sastojak na biljnoj bazi. Zeleni čaj je također poznat po antioksidacijskim i energizirajućim svojstvima.

Pruža ugodan miris. Pomaže u njezi kose.

Guar ekstrakt / Guar gum

Guar hidroxipropiltrimonij klorida
Agens za njegu kose

Polimer koji se prirodno dobiva iz guara sjemenke. Održivi Gvar uzgajaju poljoprivrednici Inicijative održivog gvara(SGI).

Olakšava raščešljvanje i poboljšava osjećaj kose.

Hidratizirana silika

Hidratizirana silika
Agens za volumen

Hidratizirana silika je prirodno dobiven silicijev dioksid, obilni spoj koji tvori oko 12% zemljine površine. Nalazi se u prirodi kao opal i u ćelijama dijatoma.

Podržava volumen i učvršćenje.

Hidrolizirani protein soje

Hidrolizirani protein soje
Agnes za njegu kose

Sastojak na bazi biljaka, proizveden od strane enzimatska hidroliza sojinog brašna

Formula s hidroliziranim proteinima soje pomaže u izglađivanju strukture kose.

Hydroxyethylcellulose

Hydroxyethylcellulose
Agens za zgušnjavanje

Zgušnjivač biljnog porijekla u kozmetičkim proizvodima koji je biorazgradiv.

Podržava kremastu i bogatu konzistenciju formula.

Isopropyl Alcohol

Isopropyl Alcohol
Otapalo

Izomer propanola. Bio je to prvi komercijalni sintetički alkohol. Koristi se kao antiseptik, a nalazi se u svim vrstama proizvoda, od losiona za ruke do proizvoda poslije brijanja.

Prilagođava teksturu proizvoda.

Isopropilni miristat

Isopropilni miristat
Emolient agens

Djelomično prirodno dobiveni emolient i sredstvo za širenje, sastavljen od Izopropil Alkohola (derivat propana) i miristinKiselina (prirodna masna kiselina). To je popularni kozmetički i farmaceutski sastojak.

Stvara glatku površinu kose i naglašava sjaj i njegujući efekt.

Japanski vosak

Rhus Verniciflua Peel vosak
Agens za teksturiranje

Japanski vosak, također poznat kao Sumac vosak. to je biljni vosak dobiven iz kore od bobica stabla Sumac. Povećava viskoznost i strukturu u emulzijama.

Podržava konzistenciju proizvoda i kreira učvršćivanje.

Kokosovo ulje

Cocos Nucifera (Kokos) ulje
Agens za njegu kose

Nemastan sastojak koji se brzo apsorbira, dubinski hidratizira i njeguje kožu, vlasište i kosu.

Podržava upravljivost i trajne njegujuće učinke.

Kaolin

Kaolin
Agens za podršku u stiliziranju

Prirodni mineral. Izvorno otkriven u Kini I korišten kao sencijalnI sastojak u izradi porculana. Danas se koristi u proizvodima za kosu zbog styling svojstava i njegovesposobnost apsorbiranja viška ulje ili prljavština.

Stvara grublju teksturu, čvrsto učvršćivanje, dugotrajno stiliziranje te podržava oblikovanje i sekcioniranje.

 

Modified biodegradable potato starch / Polimer dobiven iz krumpira

Hydroxypropyl Starch
Agnes za styling

Lagani škrob na biljnoj bazi , sastojak koji djeluje kao pojačivač u kozmetici. Pripada ugljikohidratima kemijske klase i koristi se u raznim vrstama proizvoda za osobnu njegu, uključujući proizvode za styling frizure.

Daje gladak osjećaj kose.

Maslinovo ulje

Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiales
Emolient

Ulje dobiveno iz maslina. Neaminibilno ulje je onaj dio biljnog ulja koje se ne razgrađuje kada se masne kiseline ulja rafiniraju za upotrebu u kozmetičkim proizvodima. To povećava viskoznost i strukturu u emulzijama.

Podržava konzistenciju proizvoda.

Octylacrylamide/Acrylates/Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer

Octylacrylamide/Acrylates/Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer
Styling polimer

Poznat po oblikovanju i antistatičkim svojstvima

Pomaže fiksirati kosu.

Pčelinji vosak (ne veganski proizvodi samo)

Cera Alba (pčelinji vosak, Cire d'Abeille)
Agens za teksturu

Prirodni vosak koji proizvode pčele za izgradnju zidova saća. Zgušnjava uljni dio proizvoda na bazi emulzije, dajući imstrukturu i održavajući ih čvrstima. To je ključni sastojak za teksturiranje proizvoda za styling.

Sve su formule veganske, osim Gritty Wax Paste & Shaping kreme koja još uvijek sadrži pčelinji vosak. Naš je cilj pretvoriti i oveformule u veganske do kraja 2020. Podržava konzistentnost proizvoda koji se može obraditi i stvara čvrstoću.

Panthenol

Panthenol
Agens za njegu kose

Derivat vitamina B-5. U šamponima i balzamima često se koristi kao humektant, kako bi kosa bila vlažna i glatka.

Pomaže u poboljšanju razine vlage u kosi i pomaže u zaštiti strukture kose.

Pecan Shell Extract

Carya Illinoensis (Pekan) Shell Extrakt
Ekstrakt pekanovog oraha

Sastojak na prirodnoj bazi. Pekan orašasti plodovi dobro su poznati po hranjivim svojstvima.

Pruža ugodan drvenasti miris. Pomaže u njezi kose.

PEG-7 Glyceryl Cocoate

PEG-7 Glyceryl Cocoate
Emulzifikativni agens

Prirodno dobiveni emolient, zasnovan na PEG (polietilen glikol) i masnim kiselinama dobivenim iz kokosovog ulja.

Pruža sjaj i teksturu koja se lako oblikuje.

Phenoxyethanol

Phenoxyethanol
Konzervans

Eter glikola koji se prvenstveno koristi kao konzervans u kozmetici i kozmetičkim proizvodima

Štiti integritet i performanse formule.

Polyquaternium-16

Polyquaternium-16
Agens za njegu kose i volumen

Kopolimer = četvrtasto amonijevo središte u polimeru. Poznat po antistatičkim svojstvima i prednostima oblikovanja.

Olakšava raščešljanje, naglašava mekoću i volumen.

PVP

PVP
Styling polimer

Sintetički formator koji se nalazi u većini glavnih proizvoda za njegu kose koji pruža faktor učvršćivanja. Tako da je vrlo čest u većini gelova za kosu, voskova, pomada i styling krema.

Omogućuje faktor učvršćivanja.

Shea butter

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter
Agens za njegu

Superfood za kosu i kožu koji se dobiva iz sjemenki ploda stabla Shea (Karite) i prirodno je bogat vitaminima ili vitaminima A, E i F. Sadrži UV zaštitu (SPF ~ 6),omogućuje kosi i koži esencijalne masne kiseline i hranjive tvari potrebne za proizvodnju kolagena.

Poboljšava osjećaj i izgled kose.

Silika

Silika
Agens za volumen

Silika je ime koje se daje grupi minerala sastavljenih od silicija i kisika, dva najbogatija elementa u zemljinoj kori.Poznatiji je kao kvarc, koji je najčešća komponenta pijeska.

Podržava volumen i učvršćenje.

Sodium Benzoate

Sodium Benzoate
Konzervans

Najčešće se koristi u kiseloj hrani, gaziranim pićima te u lijekovima i kozmetici.

Štiti integritet i performanse formule.

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
Agens za čišćenje i pjenjenje

Sintetička površinski aktivna supstanca bez sulfata, dugolančane soli sulfonata.

Poprilično snažno sredstvo za čišćenje. Uklanja dobro nečistoće i masti.

Sodium Methyl Cocoyl Taurate

Sodium Methyl Cocoyl Taurate
Agens za čišćenje i pjenjenje

Površinski aktivno sredstvo za čišćenje bez sulfata.

Čisti kosu. Uklanja nečistoće i masti.

Stearamidopropyl Dimethylamine

Stearamidopropyl Dimethylamine
Agens za njegu kose

Koristi se kao njegujuće i antistatičko sredstvo. Na površini kose gradi zaštitni sloj.

Olakšava raščešljavanje, naglašava mekoću i sjaj. Podržava antistatički efekt.

Sugar Maple Extract

Acer Saccharum (Javorov sirup) Extrakt
Ekstrakt javorovog šećera

Sastojak na prirodnoj bazi. Javor je također poznat po svojimantioksidacijskim svojstvima.

Pruža ugodan drvenasti miris. Pomaže u njezi kose.

Suncokretov vosak

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Cera
Co-emolient

Vosak dobiven iz suncokretovih sjemenki. To povećava viskoznost i strukturu u emulzijama.

Podržava konzistenciju proizvoda.

Triethyl Citrate

Triethyl Citrate
Mirisni sastojak

Ester limunske kiseline; često se koristi kao sredstvo za fiksiranje parfema kao sredstvo za širenje spreja za kosu i kao aktivno sredstvo u dezodoransima.

Stvara glatku površinu kose i naglašava sjaj, njegu te olakšava raščešljavanje.

Ulje jojobe

Hidrogenerirano ulje jojobe
Agens za njegu kose

Dobiven hidrogenacijom Simmondsia chinensis ulja (jojoba). Ima svojstva zacjeljivanja kože. Poznato po hidratizacijikao i antibakterijskim i imunološkoojačavajućim svojstvima koja pomažu zacjeljivanju rana.

Podržava osjećaj hidratizirane kose, oblikovanje i trajne učinke njege.

Ulje ricinusa

Ricinus Communis (ricinus) ulje sjemena
Agens za njegu

Biljno ulje dobiveno iz sjemenki biljke Ricinus communis. Često se koristi kao sredstvo za umirenje, hidratantno sredstvo i sredstvo za njegu kože.

Povećava glatkoću i mekoću.

Violet Ekstrakt riže

Oryza Sativa (Rice) Extract
Ekstrakt bilja

Biljni sastojak koji se stvara u jugoistočnoj Aziji.

Formula s ekstraktom ljubičaste riže pomaže apsorbirati masnoću i nečistoće iz kose i vlasišta.

Škrob riže

Oriza Sative (Riža) škrob
Agens za teksturu i apsorpciju

Svi škrobi apsorbiraju masti / sebum. Oblik, veličina i izgled rižinog škroba mnogo je finiji od škroba kukuruza, krumpira ili tapioke, a rezultat toga je rižin škrob - savršen sastojak za suhe šampone koji omogućuje čišćenje kose bez konvencionalnog pranja kose ostavljajući čisti praškast dodir kosi. Rižin škrob koji koristimo za naše proizvode izrađen je od“lomljene riže”. 

Apsorbira sebum i pomaže u stvaranju ekstra suhog teksturnog efekta.

Škrob tapioke

Škrob tapioke
Agens za teksturu

Tapioka je škrob izvađen iz korijena skladišta biljke cassava. Ova vrsta je porijeklom iz sjevernog i središnjeg zapadnog dijela Brazila, ali njegova se upotreba proširila na cijelu Južnu Ameriku. Za naše proizvode koristimo certificirani materijal fairtradea. 

Pomaže u stvaranju ekstra suhog teksturnog efekta.

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF