Predstavljamo Eriku Palkovicovu,

Predstavljamo Eriku Palkovicovu,

urbanog nomada sa seoskim korijenima

Community

Kada gledate Eriku Palkovicovu kako šeće svjetskim modnim prijestolnicama kao što su New York, Pariz i Milan noseći jednostavne i moderne uske traperice, majicu kratkih rukava i dizajnerske tenisice, teško ju je zamisliti kao sramežljivu i nesigurnu curu sa sela. Međutim, tvrdi da nije otkrila svoju unutarnju snagu i vanjsku ljepotu sve dok nije otišla iz svog sela u Slovačkoj. „Dolazim iz sela u kojem živi otprilike 700 ljudi. Pojam ljepote tamo nije toliko otvoren, pa svi pokušavaju slijediti isti put, a posebice trendove. Danas znamo da bi sve bilo puno bolje da smo prihvatili vlastite stilove i ljepotu. To sam naučila putujući po svijetu. Ljepota nije samo savršeni oblik nečega ili savršeni oblik kovrča, ona može biti i nešto sasvim drugačije. Ljepota se uglavnom svodi na vašu prirodnu osobnost. Kada sam bila mlađa, mnoge mi se stvari na meni nisu sviđale, a sada mi se zaista sviđaju. Zatim sam počela putovati i upoznavati različite kulture i rase i vidjela sam kako su svi ljudi drugačiji pa sam pomislila ‘U redu, možda nisam najružnija osoba na svijetu’”. Iako je teško zamisliti kako bi ova prirodna ljepotica sa svojom dugom plavom kosom, atletskom građom i sjajnom kožom sebe mogla smatrati ružnom, njezino skromno ponašanje i ponizna sramežljivost ukazuju da je tek kasnije shvatila svoju vrijednost. 

Erika Palkovicova, the Urban Nomad with Country Roots

Kada Erika priča o seoskom životu, u njoj vladaju oprečni osjećaji nostalgije za djetinjstvom u prirodi i osjećaj ljubavi prema urbanom životnom stilu u kojem danas uživa. „Najbolje se osjećam u velikom gradu jer se mogu izgubiti i nitko me ne poznaje i ne razgovara o meni. U gradu nikog nije briga, nitko vas ne promatra, pa možete biti svoji, a da vas nitko ne gleda niti osuđuje zbog blesavih stvari kao u selu.” Ipak, iako ju je nedavni put u Novi Zeland odveo dalje od doma nego što je to ikad bila, također su joj navrla i dobra sjećanja iz proteklog odmora. „Putovanje u kombiju podsjeća me na odrastanje, kada smo spavali u šatoru dok sam bila mlađa. Željela sam iskusiti različite stvari o kojima sam sanjala kada sam bila mala, ali također mi se sviđa vratiti se svojim korijenima, spavati u kombiju i ne znati ništa o tome gdje ću se probuditi sljedećeg dana. Lijepo je imati kombinaciju oba svijeta.”

Erika Palkovicova

Uz njezine odlične snimke iz cijelog svijeta, Erika u svima izaziva veliku ljubomoru na Instagramu sa svojim izvrsnim fotografijama s joge koje redovito objavljuje. „Počela sam se baviti jogom kada sam bila u New Yorku, možda prije četiri i pola godine i zaljubila sam se u nju na prvoj satu joge. Bavila sam se različitim sportovima prije i to timskim sportovima kao što su to odbojka i slično, ali željela sam nešto ležernije i opuštenije. Kada putujem teško je odvojiti vrijeme, ali od prošle godine zbilja pokušavam vježbati svakog dana. Ako radim od 7, budim se u 5. Pokušavam kao prioritet postaviti barem jednu stvar, a sada je ta stvar joga.”

U Erikinoj autentičnoj osobnosti uživaju njezini najbliži. „Mislim da sam prilično otvorena i obožavam razgovarati o emocijama kada sam tužna ili sretna. Možda to nekima smeta, ali takva sam i ne mogu to promijeniti.”

Više informacija o Authentic Beauty pokretu

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF